En ny bydel - tæt på alt

Uvelse befinder sig i et smørhul omgivet af natur og kort afstand til større byer, og har alt, hvad man skal bruge i hverdagen. Her er der noget for folk i alle aldre.

 


En ny bydel - tæt på alt

Uvelse befinder sig i et smørhul omgivet af natur og kort afstand til større byer, og har alt, hvad man skal bruge i hverdagen. Her er der noget for folk i alle aldre.

 

En lille by med stort potentiale

Uvelse er en mindre by i det nordsjællandske med kun 9 kilometer til Hillerød og 5 kilometer til henholdsvis Slangerup og Lynge. Uvelse har lige nu cirka 1000 indbyggere og vil altså blive betydeligt udvidet med de 46 nye husstande, som Uvelse Åpark kommer til at bestå af. Byen bugter sig i naturskønne omgivelser med Uvelse å, søområder og skov indenfor gåafstand. Generelt er der kort afstand til alle de muligheder, Uvelse byder på. Der er både integreret institution, skole, SFO, indkøbsmuligheder og et sprudlende idræts- og kulturliv i byens fritidscenter.

Uvelse Åpark er omkranset af åbne marker, Langebjerg Ås samt andre boligkvarterer, og Uvelse å bugter sig langs områdets vestlige kant. Der bliver anlagt flere fælles friarealer til områdets beboere, både langs åen og til den sydøstlige del af området, og et rekreativt område samt en regnvandssø bliver etableret som en naturlig del af Uvelse Åpark.

Storbyen indenfor rækkevidde

Skulle der opstå et savn til storbyens energiske puls, er der ikke langt til København. Rådhuspladsen ligger blot 35 kilometer væk, så hvis man har brug for at supplere den trygge tilværelse i Uvelse med oplevelser i storbyen, tager det ikke mere end en halv time i bil, før man står i hjertet af hovedstaden.

Supersygehuset som nabo

Det nye supersygehus syd for Hillerød kommer til at danne rammen for mange nye arbejdspladser og vil derfor tiltrække mange nye beboere til området. Uvelse er et ideelt sted at slå sig ned, hvis man ønsker at være tæt på sit job på det nye sygehus og samtidig have omgivelser og familieliv til at gå op i en højere enhed.


Familielivet i centrum

Børnefamilier trives i Uvelse. Huspriserne er lavere end i de større byer, uden der bliver gået på kompromis med arkitektur, livskvalitet og udfoldelsesmuligheder. Byen tilbyder flere gode institutioner til børn i alle aldre, heriblandt Uvelse Børnehuse, som er en integreret daginstitution for børn fra 0 år og til skolealderen.
Skolen ligger centralt i Uvelse og går fra 0.-6. klasse. Den er en af fire afdelinger i den fælles folkeskole Hanebjerg Skole, som har tre afdelinger i de omkringliggende byer. For de ældste elever i 7.-9. klasse ligger udskolingen blot 7 kilometer væk i Brødeskov.

Naturen i baghaven

Naturoplevelserne er også indenfor rækkevidde i Uvelse. Kun 1,5 kilometer vest for byen ligger Lystrup Skov på 200 hektar, hvor bøge- og egetræer står side om side. Imellem dem bugter sig et 15 kilometer langt mountainbikespor. Her kan energien brændes af, og den friske luft kan nydes i en pause fra hverdagens stress og jag, og tager man hele familien med på skovtur, finder man både en naturlegeplads, et bålhus og en kælkebakke.

Her værnes om det lokale

Det er en by med plads til fordybelse, leg og bevægelse, hvilket etableres centralt om hallen, Uvelse Fritids Center. Her mødes sport, kultur og borgere om alt fra håndbold og badminton til kulturelle arrangementer og møder. Det er let at få øje på det store engagement og overskud, som findes lokalt, og som puster liv og aktivitet i den lille by. I Uvelse er der heller ikke langt til en liter mælk og andre hverdagsindkøb i Dagli’ Brugsen og hos slagteren, som ligger midt i byen.

HHM A/S